Creditcards - Informatie
Creditcards startpagina

Wat is een creditcard?

Creditcards » Informatie » Wat is een creditcard?
Wat is een creditcard?

Principe van een credit card

Een credit card is een pas waarmee aankopen kunnen worden gedaan door middel van uitgestelde betaling. Dit wil zeggen dat het bedrag - in tegenstelling tot een betaalkaart (pinpas) - niet direct van de rekening wordt afgeschreven, maar achteraf wordt betaald.

Wat is een creditcard?

Betalen met een credit card

De betaling achteraf kan op twee manieren plaatsvinden:

  1. Bij de eerste optie is de kaart direct gekoppeld aan uw bankrekening. U verleent de creditcard maatschappij toestemming de openstaande bedragen een maal per maand van uw rekening af te schrijven door middel van een automatische incasso. Bij deze optie betaalt u geen rente over de openstaande bedragen, er is slechts sprake van een verlate betaling. Wel dient u zorg te dragen voor voldoende saldo op uw rekening; als dit niet het geval is kan het bedrag niet worden afgeschreven en worden er alsnog kosten in rekening gebracht.
  2. Bij de tweede optie stuurt de kaartmaatschappij u maandelijks een gespecificeerd overzicht van de gedane bestedingen en de nog openstaande bedragen. U kunt het verschuldigde saldo gespreid betalen. U bepaalt zelf hoeveel u per maand aflost (al hanteert de bank vaak wel een minimumbetaling) en betaalt rente over het bedrag dat nog open staat. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een dure aankoop financieren, aangezien u in termijnen betaalt. Vanwege de vaak relatief hoge rente is dit echter wel een dure manier van lenen. Een persoonlijke lening is mogelijk voordeliger.

Zoals de naam al aangeeft gaat het bij een creditcard om een vorm van kredietverstrekking. Afhankelijk van uw kredietwaardigheid wordt een bestedingslimiet vastgesteld. Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u in aanmerking komen voor een gold card met extra voordelen.

Om met de kaart te betalen wordt deze door een lezer gehaald en moet u een handtekening op het bijbehorende bonnetje zetten. Deze handtekening wordt dan vergeleken met die op uw pas. Aangezien deze verificatiemethode nogal fraudegevoelig is, wordt er sinds enige tijd ook wel gewerkt met een PIN-code die aan uw kredietkaart gekoppeld is.

Online betalen

De credit card wordt ook veel gebruikt voor het doen van online betalingen. Hierbij geeft u alleen het creditcardnummer en het controlegetal op de achterzijde door. Voorzichtigheid is hierbij wel geboden, aangezien hierbij geen fysieke controle plaatsvindt. Betrouwbare websites bieden voor creditcardbetalingen een speciale, beveiligde verbinding.

Voordelen

Om het gebruik van een creditcard extra aantrekkelijk te maken, bieden veel banken en kaartuitgevende instellingen hun klanten diverse extra's. Zo zijn bij een aantal kaarten bijvoorbeeld uw aankopen gratis een maand lang verzekerd.

  Gerelateerde rubrieken:
•   Credit card » Artikelen

•   Tip deze Credit card uitleg pagina aan een bekende »

Hieronder kunt u deze pagina met informatie over Wat is een creditcard? doorsturen. Vul uw naam en uw e-mailadres en die van de ontvanger in en vul eventueel de begeleidende tekst aan. Klik als u klaar bent op 'verstuur', dan regelen wij de rest!

Uw naam
Naam ontvanger
Uw e-mail adres
E-mail adres ontvanger

Voer het controlegetal in:
 

Disclaimer
De inhoud van deze pagina is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Geld-Gids.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in de verstrekte informatie en eventuele directe of indirecte schade die hieruit voort zou kunnen vloeien. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is een creditcard? pagina, categorie informatie.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
home | berekenen | site map | privacy policy
Informatie Bereken Besparen